Administrarea unei parcări presupune gestionarea unor date cât mai eficient cu putință, legate de utilizarea sau ne-utilizarea locurilor de parcare.

  • Fară a exista încă un standard internațional pentru formatul unui raport pentru parcări, APDS – Alliance for Parking Data Standards înființată în 2018 este la a doua versiune de standard în care sunt structurate datele unei parcări.

APDS
  • Modul de structurare a datelor parcărilor din APDS este destinat publicării unor date deschise utile societății și comunității

Overview-APDS

În România ne dorim și cerem autorităților române publicarea datelor deschise despre parcările publice. Dacă vă întrebați cum se poate face asta? Aveți ghidul făcut de guvern în 2018 “Metodologie pentru publicarea datelor deschise” și echipa Parking-Data vă stă la dispoziție pentru a vă sprijini.

Metodologie date deschise

Parking Data vine în sprijinul tuturor administratorilor și proprietarilor de parcări pentru elaborarea de rapoarte diferite care să fie utile în luarea unor decizii pentru optimizarea folosirii parcărilor respective.

Redăm mai jos cateva exemple de rapoarte:

Venituri pe senzori de parcare indoor/outdoor

Grad de ocupare pe loc de parcare – pe diferite intervale de timp (zi lucrătoare – 8 – 18, seara, weekend etc.)

Număr total de parcări (mașini care au parcat) pe un etaj sau o zonă bine delimitată

banner-amparcat

banner-amparcat

Info despre parcări?

Dacă sunteți curioși să vedeți cum arată niște rapoarte frumoase și utile rog să ne contactați

Intră acum în contact